• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Begin van de bevalling

Voortekenen bevalling

Vóór de bevalling merk je soms dat je baarmoeder zich aan het voorbereiden is door zich onregelmatig samen te trekken. Deze zogenaamde oefenweeën/harde buiken maken je baarmoedermond rijp voor de bevalling. Ze maken nog geen ontsluiting en kunnen al enkele weken voor de bevalling optreden. Er zijn ook vrouwen die van tevoren niets vernemen.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling de slijmprop. Dit kan eenmalig een bloederige klodder slijm zijn of meerdere keren wat slijmerige afscheiding.

Begin van de bevalling

Een bevalling kan op twee manieren beginnen: met weeën of met het breken van de vliezen. Indien de bevalling met weeën begint, zal dat vaak geleidelijk gaan. Het begint vaak met weeën om de 10 minuten, die nog niet zo lang duren en nog niet zo pijnlijk zijn. Blijf nog gewoon doorgaan met waar je (in huis) mee bezig was. In de loop van de komende uren zal blijken of je echt gaat bevallen. Soms zakken de weeën af. In dat geval kan het nog wel dagen of weken duren voor je gaat bevallen. Als de weeën doorzetten, zullen ze steeds sneller op elkaar komen, steeds langer aanhouden en steeds heftiger worden.

 

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl