• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Hoe bevallen?

Je hebt er vast nog even tijd voor.. maar hieronder vind je ook een formulier voor een geboorteplan. Hiermee kun je als de bevaldatum dichterbij komt je wensen aan ons kenbaar maken. Een en ander kunnen we dan van te voren doorspreken.

Geboorteplan Jalad

Baarkruk

Onze verloskundigen praktijk ondersteunt verschillende manieren van bevallen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een baarkruk. Het voordeel van deze houding is dat de zwaartekracht je meehelpt het kindje naar beneden te persen, hierdoor kan het persen wat sneller gaan dan in een liggende houding. Deze houding wordt ook vaak als natuurlijker ervaren [ net als op de wc ] en nog een voordeel is dat de zuurstofvoorziening voor jou en je baby beter blijft omdat de grote lichaamsslagader die in je rug ligt niet half dicht gedrukt wordt, wat nog wel eens wil gebeuren als een zwangere lang op haar rug ligt. Je partner kan achter je op een stoel gaan zitten om jou optimaal te kunnen steunen. In een weeënpauze kun je tegen je partner aan leunen. Tijdens het persen kun je in een spiegeltje meekijken als je dat wilt, waardoor je je kindje geboren ziet worden.

Waterbevalling

Of wellicht voel je wel iets voor een waterbevalling? Warm water werkt vaak ontspannend. En hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller. Ook blijft je onderkant door de warmte van het water beter doorbloedt en heb je minder risico op uitscheuren. Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Dat kan in een eigen ruime badkuip of je kunt ons bevalbad lenen. Indien je medisch bevalt, dan dien je in het ziekenhuis te bevallen en is een waterbevalling helaas uitgesloten.
Jalad heeft ervaring met waterbevallingen. Vraag ons gerust naar meer informatie of bezoek een van de sites onder de pagina 'links'.

In bed bevallen

Je mag natuurlijk ook gewoon in bed bevallen! Maar het kan best zijn dat je voor die tijd wel graag de weeën wilt opvangen op je hurken of op je knieën.  Alle houdingen zijn bespreekbaar! Wij gaan je hier uiteraard bij begeleiden. Ook zul je veel ideeën en informatie op doen als je een zwangerschapscursus volgt. Wij raden dit dan ook van harte aan.

Houd er overigens altijd rekening mee dat de uiteindelijke situatie van je bevalling heel anders kan lopen dan je je had voorgesteld. In plaats van in bad of op de baarkruk lig je uiteindelijk misschien toch liever in bed. Of wellicht zullen we je halverwege moeten doorverwijzen naar het ziekenhuis vanwege complicaties.. kortom.. een bevalling kun je niet sturen.. maar natuurlijk wel zo goed mogelijk voorbereiden.

 

 

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl