• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Waar bevallen?

Veel vrouwen geven de voorkeur aan thuis bevallen. Zo kunnen ze lekker, in hun eigen vertrouwde omgeving, tussen de weeën door nog wat aanrommelen, televisie kijken of nog heerlijk in hun eigen bad of onder hun eigen douche stappen. Andere vrouwen voelen zich veiliger bij het idee dat ze in het ziekenhuis zijn en zullen daar dus beter ontspannen. Persen kan in veel verschillende houdingen. Je kunt niet alleen in bed bevallen, maar ook zittend op een baarkruk, liggend in bad, staand of gehurkt. Jalad begeleidt ook waterbevallingen en verhuurt tevens een opblaasbaar bevalbad. Informeer hiernaar als je dit graag wilt. Aan de hand van een geboorteplan kunnen wij jouw (specifieke) wensen bespreken. Bij de links vind je een geboorteplan dat je in kunt vullen.

Indien er geen sprake is van een verhoogd medisch risico, mag je bij Jalad zelf kiezen waar en hoe je wenst te bevallen. Wij bieden 7 dagen per week thuisbevallingen en poliklinische bevallingen aan in verschillende ziekenhuizen, in de houding die je zelf kiest. Kies je voor een ziekenhuisbevalling zonder dat daar een medische reden voor is, dan moet je helaas wel een eigen bijdrage aan het ziekenhuis betalen.

Heb je wel een verhoogd risico, dan kan dat betekenen dat je poliklinisch móét bevallen. We noemen dit dan een medium risk bevalling. Dit houdt in dat je in het ziekenhuis bevalt met één van ons drieën als verloskundige. Wij worden dan geassisteerd door een verpleegkundige van het ziekenhuis. In geval van een medium risk bevalling komt de eigen bijdrage aan het ziekenhuis te vervallen. 

Er zijn ook medische indicaties waarbij wij als verloskundigen de bevalling niet meer mogen begeleiden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bevalling voor 37 of na 42 weken zwangerschap, een stuitbevalling of een bevalling van iemand met een verhoogde bloeddruk. In dat geval verwijzen wij je naar het ziekenhuis en zal de bevalling onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog plaatsvinden. Ook kan het gebeuren dat we thuis aan de bevalling beginnen en dan toch besluiten om in het ziekenhuis verder te gaan omdat er tijdens de bevalling complicaties optreden. Te allen tijde zullen de veiligheid en gezondheid van moeder en kind het zwaarste wegen.

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl