• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Waar bevallen?

Veel vrouwen geven de voorkeur aan thuis bevallen. Zo kunnen ze lekker, in hun eigen vertrouwde omgeving, tussen de weeën door nog wat aanrommelen, televisie kijken of nog heerlijk in hun eigen bad of onder hun eigen douche stappen. Andere vrouwen voelen zich veiliger bij het idee dat ze in het ziekenhuis zijn en zullen daar dus beter ontspannen. Voor het persen zijn vele houdingen te bedenken; je kunt niet alleen in bed bevallen maar ook zittend op een baarkruk, liggend in bad, staand of hurkend. Jalad begeleid ook waterbevallingen en verhuurt tevens een opblaasbaar bevalbad. Informeer hiernaar als je dit graag wilt.
Aan de hand van een geboorteplan kunnen wij jou (specifieke) wensen bespreken. Bij de links vind je een geboorteplan die je in kunt vullen.

Indien er geen sprake is van een verhoogd medisch risico mag je bij Jalad zelf kiezen waar en hoe je wenst te bevallen. Wij bieden 7 dagen per week thuis bevallingen en poliklinische bevallingen aan in verschillende ziekenhuizen, in de houding die je zelf kiest. Kies je voor een ziekenhuis bevalling zonder dat daar een medische reden voor is dan moet je helaas wel een eigen bijdrage aan het ziekenhuis betalen.

Heb je wel een verhoogd risico dan kan dat betekenen dat je poliklinisch moet bevallen. We noemen dit dan een medium risk bevalling. Dit betekent een bevalling in het ziekenhuis, maar wel gewoon met je eigen verloskundige als zorgverlener. Er zijn ook medische indicaties die wij als verloskundige niet meer mogen begeleiden, b.v. een bevalling voor 37 of na 42 weken, een stuitbevalling, een bevalling van iemand met een verhoogde bloeddruk. Dan verwijzen wij je dus naar het ziekenhuis en zal de bevalling onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog plaats vinden. Ook kan het gebeuren dat wij samen thuis aan de bevalling beginnen en dan toch besluiten om in het ziekenhuis verder te gaan. Ten allen tijde zal de veiligheid van moeder en kind het zwaarste wegen.

Hoe bevallen?

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl