Zorgkaart - Cliënten geven ons een 9.5

 

9.5 - Fijn behandeld, ontspannen sfeer, oog voor de patiënt.

 

10.0 - Ik heb onze afspraak als zeer prettig ervaren. Alles werd van te voren goed uitgelegd. Ik voelde mij helemaal op mijn gemak en er was voldoende tijd voor vragen en uitleg.

 

9.0 - Zowel tijdens mijn zwangerschap als bij het plaatsen van mijn spiraal werd ik altijd fijn behandeld. Al mijn vragen werden zorgvuldig beantwoord en ik kon altijd contact opnemen wanneer ik me ergens onzeker over voelde. Ik zal bij een volgende zwangerschap of voor het plaatsen van een spiraal hier zeker terugkomen!

 

9.2 - Hele fijne en zorgvuldige aanpak!

 

9.3 - We zijn tevreden over de ontvangen zorg. De kleinschaligheid is erg prettig gebleken en we hebben het gevoel gehad er als gezin af te spreken. Met name de locatie in Nieuw Amsterdam is een fijne plek om af te spreken. Dames kunnen meedoen aan de CP groep. Dit is een mooie kans en verrijking.

 

7.7 - Prima. Luisteren goed naar je en geven goed advies.

 

10.0 - Erg fijne communicatie en uitleg! Ze zijn er echt voor je.

 

9.5 - Ik ben erg tevreden, omdat er echt tijd werd genomen bij het plaatsen van de spiraal. Alles is van te voren duidelijk uitgelegd en de mogelijke complicaties zijn benoemd. Achteraf werd via echo bekeken of alles goed zat. Dit gaf mij een veilig gevoel.

 

10.0 - Onlangs een spiraal laten plaatsen door Verloskundigenpraktijk Jalad. Ontzettend goed geholpen door Jinke. Er werd rustig de tijd genomen waardoor alles goed en vertrouwd aanvoelde.

<>

jaladlogovoormobiel

Meteen aanmelden

Inschrijven bij ons kan via deze link: Online inschrijven. Hiervan krijgen wij automatisch bericht. Je mag ons daarna bellen voor jullie eerste intake-gesprek.

Telefoonnummer: 0591-740010
Daarna kies je voor spoed of spreekuur.

Vruchtbaarheid

Als je bezig bent om zwanger te worden, dan vind je hieronder tips en informatie hierover. Heb je na het lezen nog vragen, dan mag je ons hierover mailen.

Vruchtbaarheid

80-90% van de vrouwen met een kinderwens is binnen 1 jaar zwanger. Is het na 1 jaar nog niet gelukt, dan kun je een afspraak bij je huisarts maken voor eventueel verder onderzoek. De “normale” cyclus van een vrouw duurt gemiddeld 26-33 dagen.
Bij een cyclus van 28 dagen geldt:
Dag 1: begin menstruatie;
Dag 5: einde menstruatie, de opbouw van nieuw baarmoederslijmvlies begint;
Dag 14: eisprong (er is meestal binnen 12 uur bevruchting in de eileider);
Dag 17: bevruchte eicel [ 4x gedeeld = 16 cellen ] komt aan in de baarmoeder;
Dag 20: innesteling in baarmoederslijmvlies.
Indien de eicel niet bevrucht werd, dan start na dag 28 weer de menstruatie.

Bij een langere cyclus heb je in principe je eisprong op een later moment. Bij twijfel over het tijdstip van de eisprong kun je een tijdje je ochtendtemperatuur voor het opstaan meten. Rond de eisprong stijgt de temperatuur met ongeveer 0,5 graden. Tegenwoordig zijn er ook urinetesten te koop die aangeven wanneer je vruchtbaar bent. Een niet bevruchte eicel leeft maximaal 24 uur, zaadcellen 85 uur (3-4 dagen). Gemeenschap vanaf 4 dagen voor t/m de dag van de eisprong geeft de beste kans op bevruchting. Het lijkt het meest succesvol om in deze vruchtbare periode, om de dag gemeenschap te hebben dus bijvoorbeeld de 10e, 12e en 14e dag bij een cyclus van 28 dagen.

Factoren die de vruchtbaarheid verminderen:

  • Toenemende leeftijd van de vrouw. Na het 30e levensjaar neemt de vruchtbaarheid langzaam af en met 35 jaar is deze met de helft gedaald. Ook mannen worden iets minder vruchtbaar op oudere leeftijd. Vanaf 45 jaar neemt het volume en de beweeglijkheid van het zaad af. Bij toenemende leeftijd van de vrouw bestaat er ook meer kans op een miskraam. Gemiddeld is deze kans 10%, bij de late dertiger 20% en bij veertigers 35%;
  • werken met schadelijke stoffen. Zowel bij de man als de vrouw heeft dit invloed op de vruchtbaarheid;
  • sommige medicijnen, roken en alcohol verminderen de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen;
  • SOA’s. Met name chlamydia en gonoerroe kunnen leiden tot salpingitis. Dit is een ontsteking van de eileider waardoor deze kan verkleven. Heb je eerder een SOA gehad of twijfel je of je er nu een hebt, neem dan contact op met je huisarts;
  • over- en ondergewicht. Dit geldt voor mensen met een BMI ≥ 30 of ≤ 20;
  • hormonale stoornis: bij een cyclus langer dan 35 dagen;
  • traag werkende schildklier, indien niet behandeld;
  • koffie. Bij meer dan 1 liter koffie per dag [=6 kopjes] neemt de vruchtbaarheid af en is de kans op een miskraam verhoogd. Ook cafeïnevrije koffie vertraagt het zwanger worden. Thee bevat de helft minder cafeïne dan koffie, cola 2x zoveel en Redbull en andere energie-dranken nog vele malen meer;
  • Soja. Pas op met overdreven soja gebruik. Het fyto oestrogeen in soja beïnvloedt de vruchtbaarheid nadelig.