• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Bloedverlies in het begin van de zwangerschap

Bloedverlies

Bloedverlies in de eerste 4 maanden van de zwangerschap komt regelmatig voor. Het hoeft echter niet te betekenen dat er sprake is van een miskraam. Het bloedverlies kan ook onschuldige oorzaken hebben, bijvoorbeeld het innestelen van de vrucht in de baarmoederwand. Ook is de baarmoedermond in een zwangerschap rijk doorbloed en knapt er wel eens een bloedvaatje. Dit is te vergelijken met een spontane bloedneus. Dit bloeden kan veroorzaakt worden door onder andere gemeenschap, zwaar tillen of hard persen/hoesten. Als je niet veel bloedverlies en geen buikpijn hebt, kun je het eerst even aanzien. Ben je desondanks ongerust dan mag je natuurlijk altijd bellen naar ons dienstnummer.

Bloedverlies met buikpijn

Bloedverlies met krampende buikpijn kan duiden op een miskraam. Meestal is er dan iets mis gegaan in de aanleg van het vruchtje waardoor het niet levensvatbaar is. De krampen die je voelt zijn afkomstig van de baarmoeder die het vruchtje eruit probeert te werken. Je kunt ruim een week bloedverlies hebben. Dit bloedverlies kan wat meer zijn dan je bij een menstruatie gewend bent. Het bloedverlies gaat meestal gepaard met het verliezen van stolsels of stukjes zwangerschapsweefsel. Er is vaak een toename in de hevigheid van de buikkrampen, die weer afneemt als de baarmoeder leeg is. Wanneer je erg veel bloedverlies hebt of wanneer het langer dan een week aan houdt, neem dan contact met ons op.

Omdat met de echo de hartactie van het vruchtje pas vanaf 7 weken zichtbaar is, zullen wij voor deze termijn bij voorkeur geen echo uitvoeren, tenzij er verdenking is van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. We kunnen voor 7 weken zwangerschap namelijk geen uitspraak doen of het een miskraam of een jonge zwangerschap betreft. Wij hopen dat je hier begrip voor hebt. Dit neemt niet weg dat bij klachten en/of ongerustheid altijd contact met ons opgenomen kan worden. 

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl