• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Bloedverlies in het begin van de zwangerschap

Bloedverlies:

Bloedverlies in de eerste 4 maanden van de zwangerschap komt regelmatig voor. Het hoeft echter niet te betekenen dat het mis gaat. Het bloedverlies kan ook onschuldige oorzaken hebben, bijvoorbeeld door een innesteling van de vrucht in de baarmoederwand. Ook is de baarmoedermond in een zwangerschap rijk doorbloed en knapt er wel eens een bloedvaatje. Dit is te vergelijken met een spontane bloedneus. Dit bloeden kan veroorzaakt worden door gemeenschap, zwaar tillen of hard persen / hoesten.
 Als je niet veel bloedverlies hebt en je hebt geen buikpijn, kun je het eerst even aanzien. Ben je desondanks ongerust dan mag je natuurlijk altijd bellen naar ons dienstnummer.

Bloedverlies met buikpijn

kan duiden op een miskraam. Meestal is er dan iets in de aanleg van het vruchtje misgegaan waardoor het niet levensvatbaar is. De krampen die je voelt zijn afkomstig van de baarmoeder die het vruchtje eruit probeert te werken.
 Je kunt ruim een week bloedverlies hebben. Dit bloedverlies kan wat meer zijn dan je bij een menstruatie gewend bent. Bij het bloed zitten meestal stolsels of stukjes zwangerschapsweefsel. Er is vaak een toename in de hevigheid van de krampen, die weer afneemt als de baarmoeder leeg is. Wanneer je erg veel bloedverlies hebt of wanneer het langer dan een week aan houdt, neem dan contact met ons op.

Omdat met de echo de hartactie van het vruchtje pas vanaf 7 weken zichtbaar is zullen wij voor deze termijn, bij voorkeur, geen echo uitvoeren, tenzij er verdenking is op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit omdat wij dan geen uitspraak kunnen doen of het een miskraam betreft of een jonge zwangerschap. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft. Dit neemt niet weg dat bij klachten en/of ongerustheid altijd contact met ons opgenomen kan worden.

Jalad verloskundigen praktijk - Vaart ZZ 29 7833AB Nieuw-Amsterdam - info@jalad.nl