Zorgkaart - Cliënten geven ons een 9.5

 

9.5 - Fijn behandeld, ontspannen sfeer, oog voor de patiënt.

 

10.0 - Ik heb onze afspraak als zeer prettig ervaren. Alles werd van te voren goed uitgelegd. Ik voelde mij helemaal op mijn gemak en er was voldoende tijd voor vragen en uitleg.

 

9.0 - Zowel tijdens mijn zwangerschap als bij het plaatsen van mijn spiraal werd ik altijd fijn behandeld. Al mijn vragen werden zorgvuldig beantwoord en ik kon altijd contact opnemen wanneer ik me ergens onzeker over voelde. Ik zal bij een volgende zwangerschap of voor het plaatsen van een spiraal hier zeker terugkomen!

 

9.2 - Hele fijne en zorgvuldige aanpak!

 

9.3 - We zijn tevreden over de ontvangen zorg. De kleinschaligheid is erg prettig gebleken en we hebben het gevoel gehad er als gezin af te spreken. Met name de locatie in Nieuw Amsterdam is een fijne plek om af te spreken. Dames kunnen meedoen aan de CP groep. Dit is een mooie kans en verrijking.

 

7.7 - Prima. Luisteren goed naar je en geven goed advies.

 

10.0 - Erg fijne communicatie en uitleg! Ze zijn er echt voor je.

 

9.5 - Ik ben erg tevreden, omdat er echt tijd werd genomen bij het plaatsen van de spiraal. Alles is van te voren duidelijk uitgelegd en de mogelijke complicaties zijn benoemd. Achteraf werd via echo bekeken of alles goed zat. Dit gaf mij een veilig gevoel.

 

10.0 - Onlangs een spiraal laten plaatsen door Verloskundigenpraktijk Jalad. Ontzettend goed geholpen door Jinke. Er werd rustig de tijd genomen waardoor alles goed en vertrouwd aanvoelde.

<>

jaladlogovoormobiel

Badbevalling

hoebevallenbadbevalling

 

 

 

Meteen aanmelden

Inschrijven bij ons kan via deze link: Online inschrijven. Hiervan krijgen wij automatisch bericht. Je mag ons daarna bellen voor jullie eerste intake-gesprek.

Telefoonnummer: 0591-740010
Daarna kies je voor spoed of spreekuur.

Badbevalling

Wanneer u client bent bij Jalad behoort ook een badbevalling tot een van de bevalmogelijkheden. Sterker nog.. Het team van Jalad heeft hier veel ervaring in en kan je goed voorlichten over deze optie!

Warm water kan bij de geboorte een hele positieve ondersteunende rol spelen. Warm water werkt vaak ontspannend. Hoe meer je ontspant, hoe meer Endorfine je lichaam aanmaakt. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller. Daarnaast blijft je onderkant door de warmte van het water beter doorbloedt en heb je minder risico op uitscheuren. Bevallen in water wordt ook aangeraden wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap rugklachten, bekkeninstabiliteit, en of andere lichamelijke ongemakken hebben.

Hoe werkt het?

Wil je graag thuis in bad bevallen of de weeën opvangen in bad, dan kun je dit bij ons aangeven. Wij zijn in het bezit van 2 baden. Je kunt dit bad bij ons huren voor €90,00. Dit is inclusief persoonlijke wegwerp hoes, persoonlijke slang om het bad te vullen en te legen, opblaaspomp en een pomp om het bad te legen. Het is een ruim bad waar je eventueel met 2 personen in kan zitten (de afmetingen van het bad zijn 193x165 cm). Daarnaast zit er een zitje in en een opblaasbare bodem wat zorgt voor extra comfort. Wij krijgen regelmatig aanvragen om van ons bad gebruik te maken tijdens de bevalling. Ons principe is: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus geef op tijd aan als je het bad wilt huren zodat er nog een bad vrij is.

Bij de 37 weken controle leggen we uit hoe alles werkt neem je het bad + toebehoren mee naar huis en betaal je meteen de huur. Let op dat je iemand meevraagt om dit voor je te doen, het is namelijk een zwaar pakket. Het is verstandig om het opzetten van het bad van te voren te ‘oefenen’. Het opzetten en het vol laten lopen van het bevalbad duurt vaak ruim een uur. Zorg dat je dit een keer hebt uitgeprobeerd, zodat je tijdens de bevalling niet voor verrassingen komt te staan. Mochten jullie onverwacht ergens tegenaan lopen, komen we hier op tijd achter. Tip: Blaas de bovenste rand van het bad niet direct op volle spanning op, dan gaat tijdens de bevalling de hoes er niet goed omheen.

Na de geboorte komen wij in de kraamweek nog een aantal keer langs voor de controles, wij zullen het bad en de toebehoren dan weer meenemen naar de praktijk. Is er om een of andere reden geen gebruik van het bad gemaakt en zit de hoes nog in de originele verpakking ongeopend, dan krijg je 50 euro terug voor de hoes!

Het is heel belangrijk dat je de instructiekaart die bij het bad zit goed leest en de aanwijzingen precies opvolgt. Hierdoor minimaliseer je de kans op beschadigingen en daarnaast kunnen wij er dan van op aan dat het bad en alle toebehoren op de juiste manier gereinigd zijn. Zorg bijvoorbeeld dat je chloor of dettol in huis hebt voor het schoonspoelen van de slang.

Waar moet de ruimte waar het bad komt te staan aan voldoen?

  • Het bad is 1.93 bij 1.65 en heeft hoogte van 76 cm.
  • Je moet in ieder geval makkelijk in en uit bad kunnen stappen en het is prettig dat wij, de kraamverzorgster en je partner goed de ruimte hebben om gemakkelijk om het bad heen te kunnen bewegen. Hiervoor is ongeveer 6 m2 nodig. Dit kan op de slaapkamer, een kinderkamer of eventueel in de woonkamer
  • De capaciteit van het bad is 615 liter. Vergewis je ervan dat de vloer dit gewicht kan dragen.
  • Er moet, op dezelfde verdieping, een bed/bank staan. Hier kan je eventueel tussendoor, of anders na de geboorte van je kindje op liggen. Om uit te rusten, borstvoeding te geven en eventueel het geboren worden van de placenta (als deze nog niet geboren was) en het hechten.
  • Het is belangrijk dat de kamer waar het bad staat een aangename temperatuur heeft en dat er voldoende verlichting beschikbaar is.
  • Er dient een stopcontact in de buurt te zijn voor de pomp om het bad te legen.
  • Het is handig als er op dezelfde verdieping een toilet is, zodat je tijdens de bevalling geen trappen hoeft te lopen om het toilet te bereiken.

Vraag ons gerust naar meer informatie of bezoek één van de sites onder de pagina 'Links'.